PLÅTSLAGERI

Vi på JW Plåtslageri arbetar med alltifrån nyproduktion och renoveringar till total- och utförandeentreprenader. Med vår gedigna kunskap kan du vara säker på att alltid få rätt material i rätt tid och på rätt plats. Vi utför alla i branschen förekommande plåtslageri arbeten t.ex band- och skivtäckingar, garneringsarbeten samt fasadarbete. Vi arbetar i material så som koppar, zink, rostfritt, aluminium och lackad stålplåt. Vi utför en mängd renoveringar på kulturhistoriskt värdefulla byggnader varje år där klassiska plåtslageri metoder och stort kunnande är ett måste. Vid dessa renoveringar kommer vår gedigna kompetens som komplett plåtslageri väl till pass. Kontakta oss på Plåtslageri AB Jonaeson & Wendel för alla typer av plåtslageri-frågor

Miljön är viktig för oss och när vi fick förfrågan om att hjälpa SSAB att utveckla sin nya plåt: Prelaq GreenCoat vart vi både glada och stolta. Plåten har lagts på stora delar av Sophiahemmet i Stockholm. Det har varit ett spännande och utvecklande samarbete.

Här kan du se mer om plåten: https://www.youtube.com/watch?v=9AlwSuWD2uo

Prelaq GreenCoat – en hållbar utveckling

Prelaq GreenCoat är den enda kromatfria produkten utvecklad för nordiska förhållanden GreenCoat är ett patenterat koncept för organisk ytbeläggning. En betydande del av konventionella lösningsmedel har ersatts av ett förnybart, reaktivt lösningsmedel vilket framställs av naturliga oljor, exempelvis rapsmetylester, RME. Dessutom så förbättras färgskitets mekaniska tålighet samt förmågan att motstå väder och vind eftersom det är möjligt att använda en annan typ av polyesterbindemedel. Ur miljösynpunkt så är GreenCoat fördelaktigt eftersom den reaktiva spädaren framställs från förnybara råvaror. Istället för att förbrännas så integreras en del av den reaktiva spädaren i färgfilmen vilket innebär en mindre transport av oreaktiva lösningsmedel. Sammantaget leder detta till en mindre belasting av koldioxid på vår atmosfär.